Spring naar de inhoud

Hoeilaart is er voor U

  • door

Beste Hoeilander

‘In mei 2023 werd de nieuwe politieke beweging “Een Stem voor Hoeilaart” geboren. De bedenkers gingen achter de schermen brainstormen over de aanpak richting oktober 2024. Al snel beslisten we dat we het anders zouden aanpakken dan de traditionele lokale partijen in onze gemeente en de beslissing viel meteen: we geven het woord aan de Hoeilander.

Zo kwam in januari 2024 de eerste bijeenkomst tot stand. De Hoeilander werd daarop uitgenodigd om zijn mening kwijt te kunnen. Debatten volgden.

Al snel kwam er een tweede bijeenkomst en daar werden topics voorgelegd die voort kwamen uit de eerste bijeenkomst, samengesteld door de aanwezige Hoeilanders. Tijdens die bijeenkomst stelden we samen 10 aandachtspunten op in een charter die alle aanwezigen ondertekenden (zie afbeelding). Het programma van “Een Stem voor Hoeilaart” werd concreet.

Er kwam een derde bijeenkomst en daar hebben we toegelicht hoe we de 10 werkpunten gaan aanpakken, tenminste als de kiezer ons de kans geeft om mee te dingen in het beleid van de komende 6 jaren. In april 2024 kreeg ik een oproep van de lijsttrekker van de nieuwe nationale politieke partij Voor U, hij vroeg mij een plaats in te nemen op de lijst van het Vlaams Parlement die ik met volle overtuiging heb aanvaard. De reden hiervan was dat we raakpunten hadden in de nationale en lokale werkpunten : meer inspraak voor de burger, minder politiek en democratie op de eerste plaats.

Op 9 juni 2024 maakte onze voorzitster Els Ampe bekend dat alle kandidaten die zouden opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen onder de vlag van Voor U de volste steun mochten krijgen. Aangezien ik heel wat leuke en interessante mensen mocht leren kennen tijdens de nationale campagne, beslisten we  om de partijnaam van “Een Stem voor Hoeilaart” nog enkel te gebruiken als slogan en voluit te gaan voor de naam “Voor U Hoeilaart”.

Momenteel werken we hard achter de schermen en bereiden we alles voor om klaar te zijn voor 13 oktober 2024! Binnenkort komt meer info over onze initiatieven en uiteraard onze 10 werkpunten/programma dat door de Hoeilander gekozen werd. Een overzicht is in de maak over de kandidaten voor wie jullie kunnen stemmen op 13 oktober 2024.

Jan Montreuil